Wat houdt het in?

 

Al tientallen jaren schrijven leden van Amnesty maandelijks brieven naar autoriteiten om het volgende te vragen:
- vrijlating van gewetensgevangenen;
- een eerlijk proces van alle gevangenen;
- opheldering van mensen die verdwenen zijn;
- onderzoek naar en berechting van de schenders van de mensenrechten;
- beëindiging van marteling;
- afschaffen van de doodstraf.

 

Daarnaast worden groetenkaarten verzonden aan gevangenen, om hen een hart onder de riem te steken en om hen te laten blijken dat ze niet vergeten worden.

Schrijven heeft zin!
Regeringen zijn gevoelig voor de publieke opinie en verliezen niet graag hun goede naam. Onder internationale druk zijn in tal van landen onderzoeken ingesteld naar vermeende martelingen, politieke moorden en andere schendingen van mensenrechten.

 

20161210spuivlissingen1


 

Doet u mee?
Als u met ons mee wilt doen zijn er diverse mogelijkheden:


- meldt u aan als abonnee bij de Groep Oostkapelle. Zij verzorgen elke maand de aanmaak en verzending van briefkaarten met de teksten van de schrijfacties van Amnesty. Ze versturen setjes met drie kaarten met een bijsluiter van Goed Nieuws van Amnesty en een toelichting op de teksten door heel Nederland.


- meldt u aan bij de Schrijfgroep Koudekerke. Zij houden elke derde dinsdagavond van de maand een schrijfavond. Toegang gratis en koffie en thee en koek ook. Zeg nou zelf: wat wil een mens nog meer?


- de maandelijkse schrijfactie in de Bibliotheek in Middelburg. Elke tweede dinsdagmiddag van de maand kunt u daar tussen 14.00 en 16.00 uur terecht voor het ondertekenen van brieven en petities.


- en natuurlijk de grote jaarlijkse wereldwijde write4rights. Deze wordt altijd gehouden op of rond 10 december, de Dag van de rechten van de Mens.


Doe mee of ... organiseer zelf een schrijfactie een in uw eigen woonplaats, wijk, school, bedrijf enzovoort!

 

sto

Samen schrijven tegen onrecht. Dat werkt!